Elevens val för årskurserna 3 och 4
Läsåret 2018/2019

ELEVENS VAL är en egen fördjupning i skolämnen. Det betyder att du kan förbättra dina kunskaper inom det ämne du valt. I årskurs 3 och 4 ska eleverna på Bergsåkers skola ha Elevens val 80 minuter i veckan. När du gör ditt val, markerar du tre ämnen. Markera dem 1, 2 och 3 – där 1 betyder mest önskade val, 2 nästa val och 3 reservval.

Följande tillval finns att välja mellan:

Blockflöjt, årskurs 3

Det är kul att spela. På blockflöjten lär vi oss små enkla melodier. Allt från "Björnen sover", Markoolios "Vilse i skogen" till "Du gamla du fria". Vi spelar efter noter och på gehör.

Drama

Vi improviserar, gör dramaspel, använder vår fantasi. Skriver teater och
spelar teater för varandra. Här kan allt hända.

Färg och form

Här får du teckna, måla, klippa, klistra och frossa i färger när du skapar dina konstverk och provar på olika bildtekniker.

Läs- och skrivstuga

Vi leker bokmalar och författar. Vi läser och skriver så det står härliga till. Vi provar också att skriva egna små berättelser och verser.

Musikprofil (årskurs 4)

För dig som börjar sjunga eller spela instrument och har ett särskilt intresse för

musik erbjuder vi Musikprofil, där du får skapa egen musik och text samt samspela md andra.

Matematik, årskurs 4

Vi fördjupar oss i matematik med roliga kluringar, problemlösning och mattespel.

Textilverkstad

Skapa efter egna idéer i tyg och andra mjuka material. Du kan exempelvis knyta vänskapsband och bland annat prova på att påta. Endast handtekniker (inte symaskin).

Träslöjdsarbeten

Detta val riktar sig till dig som gillar trä- och metallslöjd. Vi kommer att prova på en massa saker inom trä- och metallslöjd.

Ungdomstrim

Här förbättrar du kondition och koordination med akrobatik, jonglering, spel med racket och boll, redskap och redskapsbana samt diverse lagspel.