Elevens val, årskurs 3-4

Läsår 2012/2013

ELEVENS VAL är ett eget ämne. Det skall ha samma värde som vilket annat ämne som helst. I årskurs 3 och 4 ska eleverna på Bergsåkers skola ha 80 min/vecka. När du gör ditt val, markerar du tre ämnen. Markera dem 1, 2 och 3 – där 1 betyder mest önskade val, 2 nästa val och 3 reservval.

Följande tillval finns att välja mellan:

Blockflöjt, årskurs 3

Det är kul att spela. På blockflöjten lär vi oss små enkla melodier. Allt från "Björnen sover", Markoolios "Vilse i skogen" till "Du gamla du fria".

Vi spelar efter noter och på gehör

Drama

Vi improviserar, gör dramaspel, använder vår fantasi. Skriver teater/
spelar teater för varandra. Här kan allt hända.

Färg och form

Här får du teckna, måla, klippa, klistra och frossa i färger när du skapar dina konstverk och provar på olika bildtekniker.

Läs- och skrivstuga

Vi leker bokmalar och författar. Vi läser och skriver så det står härliga till. Vi provar också att skriva egna små berättelser och verser.

Musikprofil (årskurs 4)

Du som börjar sjunga eller spela instrument och har ett särskilt intresse för

musik erbjuder vi musikprofil, där du får sjunga, spela instrument, träna rytmik och prova på musikdator.

Ungdomstrim

Här förbättrar du kondition och koordination med akrobatik, jonglering, spel med racket och boll, redskap och redskapsbana samt diverse lagspel.

Nedanför kan du ladda hem valblanketten