Skolsköterska
mellanstadiet

Hej! Mitt namn är Marléne Lindström och jag arbetar som skolsköterska på Bergsåkers skola. Jag är på plats måndagar och tisdagar samt varannan onsdag ojämna veckor. För närvarande arbetar jag mot de yngre barnen på skolan, det vill säga åk 3 till åk 6. Det går att nå mig dessa dagar mellan 08-16, se telefonnummer eller mejladress nedan. Som skolsköterska träffar jag elever dagligen och en stor del av arbetet går ut på att möta eleverna och deras behov, i stort och smått.  Arbetet är till stor del hälsofrämjande vilket bland annat innebär hälsobesök och vaccineringar samt att vara en del i elevhälsan. I mitt arbete som skolsköterska har jag sekretess, vilket kan vara bra att veta. 

Hälsobesök

Erbjuds i åk 4 och 7. Då pratar vi hälsa, kost och motion, kompisar, skolan och droger (i åk 7). Vägning, mätning, ryggkontroll och syntest görs. Vid behov ordnas även hörselkontroll. Svaren från hälsobesöket förs in i barnens journal och i ett avkodat statistikprogram (efter vårdnadshavares godkännande). Skolhälsovårdens basprogram är lagstadgat och frivilligt.
 

Vaccinationer

Enligt allmänna vaccinationsprogrammet och efter godkännande från föräldrar.
 

 Föräldrar

Ni föräldrar är välkomna att ringa mig om det är något ni undrar över när det gäller ert barn. Prata in på telefonsvararen så ringer jag tillbaka så fort jag har möjlighet.
 

Skolläkare

Skolläkare Jenny Hoffman Juhlin finns hos mig varannan måndag förmiddag. Boka tid med mig. Skolläkaren kan till exempel hjälpa er med: Remisser till sjukhusets mottagningar, kroppslig undersökning inför vidare utredningar, andra problem som är skolrelaterade (exempelvis knäproblem som försvårar vid idrotten).

Så här kan du kontakta mig:
Telefonnummer: 19 23 54
E-post: marlene.lindstrom@skola.sundsvall.se