• Hem

En föreläsning som gick som tåget

Marcus Nordström, Nicklas Olofsson, Ali i 9D, Moussa i 9B, Louise Sandqvist, Sofie Dahlén Sjöberg och Valter i  9B var alla på plats. Foto: Viktoria L Larsdotter
Marcus Nordström, Nicklas Olofsson, Ali i 9D, Moussa i 9B, Louise Sandqvist, Sofie Dahlén Sjöberg och Valter i 9B var alla på plats. Foto: Viktoria L Larsdotter

Framtidståget är en föreläsning för årskurs 9 av företaget Framtidsvalet. Under onsdagen stannade tåget till på Bergsåkers skola och träffade eleverna i årskurs 9.

Postat 13 september 2018 av Webbmaster

Etiketter: åk 9

I  en fullsatt matsal fick eleverna och skolans personal träffa tågföraren Louise Sandqvist från Skåne och höra hennes berättelse om resan från grundskolan fram till dagens tågjobb. Hon ville framför allt lyfta fram att yrkesprogram ger behörighet till högskola och univeritet men också goda möjlighter till flera olika jobb med bra löner. 

Även de inbjudna gästerna Marcus Nordström och Nicklas Olofsson inspirerade med sina olika jobberfarenheter bland annat som fastighetsskötare på Riksbyggen i  Sundsvall. Gästen Sofie Dahlén Sjöberg inspirerade och berättade för eleverna om hur ett träd kan bli allt från en blöja till en vettexduk! 

Nu är Bergsåkers elever ur årskurs 9 på rätt spår mot framtiden och gymnasievalet!  
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna

Etikettmoln