• Hem

Många glada dagar för eleverna        i  väntan på sommarlovets start

Vid Hästtjärn campade och fiskade några elever ur årskurs 9 som har haft Friluftsliv och idrott som tillval. Foto: Pelle Ljungström
Vid Hästtjärn campade och fiskade några elever ur årskurs 9 som har haft Friluftsliv och idrott som tillval. Foto: Pelle Ljungström

Äntligen sommarlov! Men innan dess ägde flera roliga aktiviteter rum på Bergsåkers skola. 

Postat 23 maj 2018 av Webbmaster
 

Etiketter: sommar

I slutet av terminen får eleverna på Bergsåkers skola möjlighet att koppla av med flera schemabrytande aktiviteter. Skojogg, skol-DM, brännboll, vårfest och camping är bara några av de händelser som ägt rum under juni månad här på skolan. 

Vid Hästtjärn har elever ur årskurs nio spenderat ett dygn under sista skolveckan. Med sig har de haft idrottsläraren Pelle Ljungström som undervisat eleverna i tillvalet Friluftsliv och idrott. 
- Det finns inget skyddsnät här ute så de får lära sig rätt saker, säger han. 

Pelle Ljungström, som är initiativtagare till tillvalet och campingdygnet, var mycket nöjd med årets upplaga av den traditionsenliga aktiviteten.
- Mycket fina och trevliga elever, säger han.

För årskurs 9 blev det tillfälle att dra på sig finkläder redan veckan innan skolavslutningen. Då var det nämligen dags för vårfest, något som lockade deras mentorer, rektor och även en speciellt inbjuden lärare i form av SO-läraren Michaela Johansson.
- Jag har varit som ett extra stöd för 9E, så de ville gärna att jag skulle komma. Jag ville gärna få ett fint avslut av dem så jag kom gärna, säger Micheala Johansson.

På vårfesten serverades buffé och elever ur årskurs 8 hade ställt upp som serveringspersonal. Festen, som vaktades av vårdnadshavare, höll på till midnatt. 

Från bal till bollar, och därmed ett stort grattis till 7B:s killar som vann skol-DM i fotboll. Laget vann alla matcher och i finalen besegrades Engelska skolan med 6-0. Skolans brännbollsturnering som ägde rum sista veckan vanns av klass 9A, stort grattis till er också!

Med det önskar vi alla en härlig sommar! 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna

Etikettmoln