Konstprojekt ska hjälpa lärarna

Bildläraren Carina Åström samt eleverna Thea Rosenlind och Matilda Ytterström i 9A jobbar med konst.

Bergsåkerseleverna har genom ett konstprojekt fått möjlighet att hjälpa skolans lärare.

Postat den 20 mars, 2018 av Webbmaster

Etiketter: allmänt

Det är Sundsvalls museum som arbetar med att ta fram en lärarhandledning som ska inspirera lärarna på skolan att använda sig av konst i sin undervisning. Under två lektioner tog såldes Frida Lundström från Sundsvalls museum hjälp av bildläraren Carina Åström och elever som har bildverkstad som elevens val. Tillsammans jobbade de med att utforma en lärarhandledning.

Elevernas konstverk har dock redan spritdit sig utanför skolan då Sundsvalls museum har använt motiven på en del av sina affischer. Motiven från elevernas skapelser är inspirerad av konsten som finns på olika platser i skolan.