Mode och design åk 9

Nu är 9:ornas projekt i Mode och design klara. Några elever har sytt nytt av loppisfynd. Resultatet ställdes ut i matsalen för allmän beskådning.

Postat den 14 Maj, 2013 av Webbmaster

Etiketter: slöjd

Var och en har haft 30,- att handla för och sedan har de kompletterat med material från

slöjden. Både gardiner, t-shirtar, örngott mm har använts. Det är mycket fina saker man

kan göra trots att man inte har så mycket pengar. Eleverna har verkligen sett möjligheterna.

Några har tillverkat kläder av material som inte är tänkta till kläder. De har använt elsladdar,

höpåsar, bubbelplast, sopsäckar, förpackningsplast, servetter mm. Eleverna har

varit mycket kreativa och arbetat intensivt med sina uppgifter. Det är så roligt att se hur

duktiga alla har blivit.

Soppåsklänning med kabel detaljer

Jag har gjort en klänning utav en bit genomskinlig plast, svart soppåse och svart kabel. "Kjolen" är gjord av soppåsen och toppen är gjord av den genomskinliga plasten, där har jag limmat på kabel och plast bitar. På toppen har jag också sytt på en dragkedja på ryggen

Tunika "sydd" i emballageplast dekorerad med slädar från dragkedjor.

Topp med kortkjol.

Jag har gjort en topp gjord av emballage plast och en kjol gjord av spel kort. På toppens rygg har jag skurit ett diamant format mönster som bryter att toppen ser enkel ut. Kjolen kör ett lätt mönster av en blandning av rött, svart och kortens mönster på baksidan.

Kjol av bubbelplast.

Jag har gjort en kjol av bubbelplast. Under tyget är gjort av en soppåse och fickor av papper. Det är även en dragkedja på sidan.

Höpåse blir shorts.

Jag gick till hööks och köpte en rosa höpåse som kostade 30 kronor. Shortsen har dragkedja, hällor och ett skärp. ( Av dom förra handtagen.)