Projektet Förebyggarna

I veckan fick klass 6:1 och 6:2 besök av polisen och Dragons.

Thomas Sjöström, polis, var tillsammans med William Gutenius och Daniel Eliasson (båda Dragons-spelare) här.

Postat den 18 Januari, 2013 av Webbmaster

Etiketter: mellanstadiet

Thomas började med att informera om hur lagstiftningen ser ut för unga under 15 och de över. Han började med att ha en övning där eleverna fick ta ställning till hur de skulle tänka och handla om de såg någon t.ex. klottra för att sedan prata om hur polisen arbetar. Eleverna fick ställa frågor.

Därefter pratade William och Daniel om hur det är att vara basketspelare, varför och hur de blev det. Eleverna fick ställa frågor och sedan delade de ut fribiljetter till valfri kommande hemmamatch. En underbar kommentar som speglar hur barn tänker stod Niklas för när han talade om: "När jag var liten så trodde jag att man blev lång om man spelade basket."