• Hem

Teater med 3:orna

Idag var våra 3:or på teater och såg teaterpjäsen "Idag tänker jag på Frida Kahlo" som är en enmansföreställning som handlar om den mexikanska konstnärinnan Frida Kahlo.

 

http://entresundsvall.nu/?ev=8912

 

Postat den 20 November, 2012 av Webbmaster

Etiketter: mellanstadiet

Det är historien om den lilla flickan från byn Coyocán, som tog sig igenom sina sjukdomar och olyckor genom att använda sin kreativitet och som växte upp och blev en av Mexicos mest framgångsrika konstnärer genom tiderna.
Vi får följa med när skådespelerskan Kajsa Ekström tar plats på scenen och spelar upp Fridas brokiga och dramatiska liv, genom att gestalta både henne och alla de personer som fanns i hennes närhet. Förutom en skådespelerska använder sig föreställningen av dockor och masker, projektioner, dans och musik. Eftersom konsten och skapandet var livsviktigt för Frida har vi tagit fasta på det och förvandlat scenrummet till en visuell upplevelse där vi får uppleva scenografens egna versioner av Fridas konstverk och tavlor, samt även möta den mexikanska kulturens färger och symboler. Vi hoppas att vi med detta ska inspirera vår publik att själva börja skapa. Ibland tänker jag på Frida Kahlo är en fantasifylld, färgsprakande och vildsint pjäs för hela familjen, om kreativitet mot alla odds och om skapandet som botemedel mot rädsla och ensamhet. Med fantasins hjälp är allt möjligt!!

 

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna

Etikettmoln