Per Bylund på besök

Per Bylund besökte under tisdagen Bergsåkers skola och berättade för våra sexor och sjuor om sitt arbete i byn Yalambjoch i Guatemala. En by som högstadieleverna på vår skola är med och skänker pengar till via "operation dagsverke" varje år. Bergsåkers skola skänker ca: 15 000 kr varje år till byn så att Per kan fortsätta sitt arbete.

Postat den 27 Mars, 2012 av Webbmaster

Etiketter: föreläsningar

Per berättade först lite historik kring byn och om inbördeskriget i Guatemala som varade i över 30 år. Sedan visade han bilder från byn och som han har arbetat med att bygga upp under snart 17 år och hur verksamheten fungerar där.

Han visade även bilder från olika byggnader/hus som våra elevers pengar gått till att färdigställa. Det är en fantastisk insats som våra elever gör för byn Yalambjoch.

Bergsåkers skola är även omnämnd, som en av några skolor i Sverige som skänker pengar till byn, i efterordet till boken "Pumans dotter" skriven av Monika Zak. Boken handlar om inbördeskriget som rasade i Guatemala i ungefär 30 år.