Den nya läroplanen.

Nya läroplanen implementeras bland föräldrar på Bergsåkersskola

Postat den 9 December, 2011 av Webbmaster

Under två timmar föreläste Roger Jagebo (utvecklingsledare i Härnösand) om den nya skollagen och läroplanen. Roger förklarade motiven bakom den nya skollagen och läroplanen och de viktigaste förändringarna. Det var inte bara föräldrar som sökt sig till föreläsningen utan även personal från Stöd och utvecklingsteamet fanns på plats. Skolan hade tänt marschaller och bjöd på tilltugg vilket uppskattades av gästerna. Roger berättar att det finns stora fördelar med att föräldrar känner till och har en grundläggande förståelse kring innehållet i läroplanen. Det underlättar kommunikationen med skolan och ökar föräldrarnas förmåga att stötta sina barn. Tyvärr är det inte många skolor (om det finns någon skola) som tar sådana initiativ som att utbilda föräldrarna i skolans styrdokument. Alla föräldrar var mycket nöjda med föreläsaren och innehållet i föreläsningen. Flera uttryckte - detta borde alla föräldrar känna till. Rektorerna berättar att Bergsåkersskola under våren kommer fortsätta att erbjuda föreläsningar i ämnet för föräldrarna.

Etiketter: föreläsningar